autoverzekering

Autoverzekering

De premie voor een autoverzekering is afhankelijk van de dekking die je voor jouw auto wil. Wij vergelijken de premies én voorwaarden van autoverzekeringen voor jou en bekijken welke verzekering het meest gunstige is voor jouw auto. Neem contact met ons op of stuur ons de gegevens van jouw auto door middel van het offerteformulier. Je mag ook bij ons binnen lopen in ons kantoor in Geleen. Wij berekenen direct de premies voor je.

Wettelijke aansprakelijkheid

Als je in Nederland een auto hebt, is het verplicht om een WA dekking af te sluiten. Welke autoverzekering je ook kiest, daar zit dus altijd WA dekking bij. Daarmee is schade die jij aan andere personen of aan hun eigendommen toebrengt, verzekerd. Schade aan je eigen auto is dan niet verzekerd. Als je kiest voor een casco dekking, is schade aan je eigen auto ook (deels) verzekerd. Je kunt hierbij kiezen uit twee verschillende dekkingen: Casco Beperkt of Casco Allrisk.

Beperkt Casco

De WA + Beperkt casco autoverzekering is een uitgebreidere variant van de WA-verzekering. De WA+Beperkt Casco verzekering vergoedt naast de schade die je eventueel aan anderen toebrengt ook sommige soorten schade aan je eigen auto, zoals ruitschade en schade bij diefstal. Je hebt bij de meeste verzekeraars een standaard eigen risico van € 150,-. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.

Volledig Casco

Een WA volledig casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering voor je auto. Nagenoeg alle schades aan je eigen auto worden vergoed, ook als je hier zelf schuldig aan bent. Ook ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. De WA volledig casco autoverzekering wordt ook wel allrisk autoverzekering genoemd. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s tussen de 0 en 6 jaar oud.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91