Bestel/bedrijfsauto verzekering

Bestel / bedrijfsauto verzekering

Als je een verzekering voor je bestelauto afsluit, kun je kiezen tussen drie dekkingen: WA, Beperkt Casco en Allrisk (volledig casco). Wat is het verschil tussen deze dekkingen en welke past het beste bij jouw situatie?

WA

WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA-bestelautoverzekering is een basisverzekering en vergoedt alleen de schade die jij als bestuurder veroorzaakt bij een andere weggebruiker. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering voor je bestelauto af te sluiten. 

Beperkt Casco 

De dekking Beperkt Casco is een WA + Beperkt Cascoverzekering. Deze dekking wordt ook wel WA-Extra of WA-Plus verzekering genoemd. De verzekering dekt niet alleen de schade die jij als bestuurder veroorzaakt aan de tegenpartij, maar je krijgt ook een vergoeding bij bijvoorbeeld ruitschade, diefstal, brand en storm. 

Allriks (volledig casco)

Dedekking allrisk is een WA + Volledig Cascoverzekering. Het wordt ook wel allrisk verzekering genoemd. Met deze verzekering ben je het meest uitgebreid verzekerd. Je bent op de eerste plaats verzekerd voor de schade die jij met je bestelauto veroorzaakt bij een andere weggebruiker. Daarnaast worden alle schades aan je eigen bestelauto vergoed, ook als je de schade zelf hebt veroorzaakt.

Welke verzekering past het beste bij mijn bestelauto?

Voor het kiezen van de dekking voor je bestelauto is het niet voldoende om alleen naar de leeftijd van je auto te kijken. Wel kun je hierop een eerste selectie maken:

bestelauto van 0 – 5 jaar – allrisk verzekering
bestelauto van 6 – 10 jaar – beperkt cascoverzekering
bestelauto ouder dan 10 jaar – WA-verzekering

Vier redenen om te kiezen voor een ruimere dekking: 

  • Je hebt weinig geld achter de hand of je hebt de lening van je bestelauto nog niet afbetaald.
  • Is de dagwaarde van je bestelauto nog steeds hoog? Ook dan is het slim om te kiezen voor een ruimere dekking. 
  • Je bent erg afhankelijk van je bestelauto.
  • Het premieverschil tussen verschillende dekkingen is niet heel groot. 

Uiteraard kunnen wij de premie op ieder moment voor je berekenen en een offerte voor je maken. Druk op de knop “Stuur mij een offerte” en vul de gegevens in. Wij sturen je dan zo snel mogelijk de offerte.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een bestelautoverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering voor jouw bestelauto te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91