bijzondere bezittingen

Bijzondere bezittingen

Wat zijn bijzondere bezittingen?
Hieronder worden waardevolle bezittingen verstaan zoals verzamelingen, kunst, antiek, muziekinstrumenten enz.

Maximale vergoeding
De meeste inboedelverzekeringen hanteren voor het totaal aan bijzondere bezittingen een maximale vergoeding. Als de waarde van je bijzondere bezittingen daarboven komt, kun je dit bedrag laten verhogen zodat je niet onderverzekerd bent.

Aantonen waarde
Bij schade dien je zelf het bezit en de waarde van je bijzondere bezittingen aannemelijk te maken. Daarvoor mogen alle beschikbare middelen worden gebruikt. Dekking op basis van vaste taxatie door een erkend taxateur biedt de meeste zekerheid maar hier zijn kosten aan verbonden.

Je kunt ook zelf een administratie van je bijzondere bezittingen aanleggen. Daarin leg je van ieder voorwerp een korte beschrijving vast inclusief eventuele serienummers. Je vermeldt waar en wanneer je het voorwerp hebt gekocht en voor welke prijs. Maak van ieder object een paar duidelijke foto’s.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het verzekeren van bijzondere bezittingen? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering voor jouw inboedel te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91