boot / pleziervaartuig verzekering

Boot / Pleziervaartuig verzekering

Een pleziervaartuigenverzekering is een verzekering voor een schip of boot die speciaal bestemd is voor een sport- of vrijetijdsbesteding.

Stel dat je een boot hebt voor vrijetijdsbesteding en je wilt deze graag verzekeren. In dit geval kun je een pleziervaartuigverzekering afsluiten. Je kunt je vaartuig laten verzekeren tegen beschadigingen en diefstal. Het is ook mogelijk om de schade te verzekeren die je met jouw boot aanbrengt aan de boot van een ander.  Schade aan de boot, diefstal van bagage of inventaris, je aansprakelijkheid als schipper, een ongeval. Het zijn zaken die dat plezier goed kunnen verpesten. En je vaak veel geld kosten. Jouw boot moet dus goed verzekerd zijn.

Hoe verzeker je jouw boot?

Je kunt je boot op verschillende manieren verzekeren. Je bent verplicht om je pleziervaartuig WA te verzekeren wanneer je het water op wilt. Hiermee ben je verzekerd tegen schade die je aan andere boten veroorzaakt. Zo bent u verzekerd tegen:

  • schade die je veroorzaakt door of met jouw boot
  • schade veroorzaakt door of met jouw meeverzekerde volgboot
  • Schade die wordt veroorzaakt door of met jouw meeverzekerde trailer, wanneer deze niet gekoppeld is aan jouw auto

Wanneer je kiest voor WA Casco, kies je voor een bredere dekking. Hiermee verzeker je ook jouw eigen pleziervaartuig tegen schade. Ditzelfde geldt voor de spullen op jouw boot. Daarnaast ben je met de WA Casco verzekering verzekert tegen:

  • eventuele extra kosten zoals bijvoorbeeld transportkosten
  • uitkering bij blijvend letsel of overlijden
  • eventuele extra kosten voor het huren van een (vervangend) vakantieverblijf

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een boot/pleziervaartuigenverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering voor jouw boot/pleziervaartuig te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91