Bromfiets / scooterverzekering

Bromfiets / scooterverzekering

De premie voor een scooterverzekering (of bromfietsverzekering) is afhankelijk van de dekking die je voor jouw scooter of bromfiets wil. Wij vergelijken de premies én voorwaarden van deze verzekering voor jou en bekijken welke verzekering het meest gunstige is voor jouw scooter of bromfiets. Neem contact met ons op of stuur ons de gegevens van jouw auto per email toe. Je mag ook bij ons binnen lopen in ons kantoor in Geleen. Wij berekenen direct de premies voor je.

WA dekking

Een WA verzekering voor je bromfiets, scooter, of snorfiets afsluiten kan bijna bij iedere verzekeraar. Zonder deze verzekering rondrijden is volgens de wet ook strafbaar. Naast de WA verzekering kan je kiezen voor een beperkt casco of een volledig casco verzekering.

WA+Beperkt Casco of WA+Volledig Casco

Bij een WA beperkt Casco verzekering is je bromfiets verzekerd tegen,schade die je bij een ander toebrengt, diefstal en voor schade door brand en natuurgeweld alsook voor schade veroorzaakt door een botsing met een loslopend dier. Je kan ook kiezen voor een WA Volledig Casco. Deze verzekering dekt hetzelfde als een WA Beperkt Casco plus de schade aan je eigen voertuig door botsing of bijvoorbeeld slippen op de weg.

Aanvullende verzekeringen

Naast de verschillende WA verzekeringen is het ook mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Eén van de bekendste is de schade opzittende verzekering. De bestuurder en maximaal één medepassagier zijn met deze aanvullende verzekering verzekerd van een éénmalige uitkering, door een ongeval met de brommer. Er wordt alleen uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Daarnaast kan je ook een rechtsbijstandsverzekering verkeer afsluiten. Deze verzekering zorgt voor juridische steun naar aanleiding van een conflict na een aanrijding. Je kan hierbij denken aan schade, waardevermindering van je bromfiets of letsel.

Oldtimer

Mocht je brommer, scooter of snorfiets een oldtimer zijn dan kan je hiervoor een speciale oldtimer verzekering afsluiten. Het voertuig moet wel aan bepaalde eisen voldoen om hier in aanmerking voor te komen. Zo moet het voertuig ouder dan 25 jaar zijn en mag deze niet harder dan 45 km per uur kunnen.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een bromfiets/scooterverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering voor jouw bromfiets/scooter te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91