caravanverzekering

Caravanverzekering

Schade die je veroorzaakt met een caravan is vaak gedekt door de autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Een caravanverzekering dekt schade aan de caravan zélf. Een caravanverzekering is niet verplicht. Je sluit een caravanverzekering niet af voor schade aan anderen, maar om gedekt te zijn voor schade aan je eigen caravan. Of dat handig is, hangt vooral af van de caravan zelf.

Een kleine tweedehands caravan koop je op Marktplaats voor minder dan €1500. Je caravan verzekeren, is dan meestal niet direct nodig. Bij een duurdere caravan kan een caravanverzekering soms wel handig zijn.

Dekking caravanverzekering

Met een standaard caravanverzekering ben je altijd gedekt voor:

  • Schade door brand, ontploffing, zelfontbranding (bijvoorbeeld kortsluiting), diefstal en inbraak. Hieronder vallen ook de voortent en aanbouw.
  • De kosten van hulpverlening boven de waarde van de caravan. Die kunnen bestaan uit het bergen, opruimen, bewaken en transporteren van de caravan.
  • Kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van een beschadigde caravan.

En meestal ook voor:

  • Storm en hagel.
  • Rechtsbijstand.
  • Schade aan inventaris.
  • Verblijf in het buitenland voor een aaneengesloten periode van maximaal 6 maanden.

Als het gaat om een toercaravan met een hagelbestendig dak, dan vervalt in veel gevallen het extra eigen risico bij hagelschade.

Nieuwwaarderegeling 

De meeste verzekeraars bieden zowel een standaard beperkte- als een uitgebreide allriskverzekering aan. De uitgebreide dekking verzekert ook schade die is ontstaan door botsen, slippen, omslaan, van de weg raken of te water raken.

Een ander belangrijk aandachtspunt bij de allriskverzekering is de nieuwwaarderegeling. Nieuwwaarde houdt in dat je het bedrag terugkrijgt waarvoor de caravan op dat moment in de showroom staat. De nieuwwaarderegeling bepaalt hoeveel je terugkrijgt na een totaalverlies (total loss). Van totaalverlies is sprake als de caravan niet meer te repareren is of in het geval van diefstal.

Is de nieuwwaardeperiode afgelopen, dan ontvang je na totaalverlies alleen nog de dagwaarde. 

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een caravanverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering voor jouw caravan te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91