Gezinsongevallenverzekering

Gezinsongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering biedt dekking als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk. Er zijn verschillende soorten ongevallenverzekering.

persoonlijke ongevallenverzekering: de meest voorkomende ongevallenverzekering. Vaak kun je zelf het verzekerde bedrag bepalen

  • Gezinsongevallenverzekering: alle leden van het gezin vallen onder de dekken. Je hebt keuze uit vaste pakketten of een beperkt aantal bedragen dat door verzekeraars wordt aangeboden.
  • Scholierenongevallenverzekering: speciaal voor kinderen die naar de basisschool of middelbare school gaan. Deze verzekering vergoedt alleen kleine bedragen.
  • Ongevallenverzekering voor inzittenden van een auto
  • Ongevallen verzekerd binnen een reisverzekering

Voor wie is een ongevallenverzekering nuttig?
Doe-het-zelvers en mensen die regelmatig sporten, motorrijden of een risicovol beroep hebben, lopen de meeste kans op een ongeval. Dan kan een ongevallenverzekering een optie zijn. Als je een ongevallenverzekering afsluit moet een verzekeraar wel (zonder premietoeslag) accepteren. Risicovolle sporten zijn vaak uitgesloten en een verzekeraar kan een maximale leeftijd bij acceptatie hanteren van 50, 55 of 60 jaar.

Dekking ongevallenverzekering
De dekking van een ongevallenverzekering bestaat meestal uit 4 rubrieken:

  • Rubriek A: overlijden
  • Rubriek B: blijvende invaliditeit
  • Rubriek C: tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • Rubriek D: kosten van een geneeskundige behandeling.

Bij sommige verzekeraars kun je ook tandartskosten als gevolg van een ongeval meeverzekeren. Rubrieken A en B zijn de voornaamste onderdelen van de ongevallenverzekering. Bij overlijden keert de verzekeringsmaatschappij het verzekerde bedrag uit.

Gliedertaxe

Bij blijvende invaliditeit stelt de verzekeraar de mate daarvan vast met de Gliedertaxe. Als je bijvoorbeeld je pink verliest, is de uitkering 10% van het verzekerde bedrag. In de voorwaarden van een ongevallenverzekering kun je vinden hoe de verzekeraar de blijvende invaliditeit vaststelt.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een gezinsongevallenverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91