glasverzekering

Glasverzekering

Het kan iedereen overkomen. Een ruit die ingegooid is, een bal die door het raam gaat. Een glasverzekering dekt eventuele schade aan de ramen van je woning.

Bij ruitbreuk gaat het om de ramen die bedoeld zijn om licht door te laten. Glas in een aquarium of spiegels zijn niet verzekerd op een glasverzekering.

Glas is met een glasverzekering verzekerd tegen “alle van buiten komende onheilen”. Daar valt dus ongeveer alles onder wat met het glas kan gebeuren. Schade als gevolg van een natuurramp is niet meeverzekerd. Bij dubbel glas is het doorslaan van ruiten (vocht in de ruit) niet gedekt. In dergelijke gevallen is er sprake van een eigen gebrek. De glasverzekering dekt ook geen schade aan glas met als oorzaak een inbraak, brand of verbouwing. Deze schade door inbraak, brand of verbouwing is gedekt onder de opstalverzekering en/of inboedelverzekering.

Glas in lood, gebrandschilderd glas en andere bijzondere glassoorten kunnen ook verzekerd worden op de glasverzekering. Meestal wordt dan een premieopslag in rekening gebracht.

In veel gevallen wordt de glasverzekering als aanvullen bij de opstal en/of inboedelverzekering gesloten.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een glasverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91