Het hypotheekproces in vijf stappen

Het hypotheekproces in vijf stappen

Het afsluiten van een hypotheek is een grote financiële beslissing waarbij goed advies welkom is. Lacroix en Partners helpt je graag bij het afsluiten van een hypotheek.  Onze hypotheekadviseur geeft je persoonlijk hypotheekadvies en beantwoord elke financiële vraag. 

Jouw hypotheek in 5 stappen

Bij het afsluiten van een hypotheek komt een hoop kijken. Onze adviseurs nemen de tijd om je zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen. Onze adviseurs zijn onafhankelijk en hebben de keus uit groot aanbod aan geldverstrekkers. Jouw belang zal altijd voorop staan!

1. Kennismaking

In het eerste gesprek nemen we graag de tijd om persoonlijk kennis te maken en te horen wat jouw plannen zijn. Zo krijg jij een goed beeld van wie wij zijn en wat wij voor jou kunnen doen. Dit gesprek is altijd gratis.

2. Analyseren en adviseren

Op basis van jouw wensen en mogelijkheden bekijken we welke hypotheekvorm bij je past en zoeken we op basis van de hypotheekrente en voorwaarden de meest gunstige geldverstrekker (bank of verzekeraar).

3. Aanvraag en bemiddelen

Ben je het eens met ons advies? Dan dienen wij de offerteaanvraag voor je in. Je ontvangt daarna een aanbod. Na acceptatie van het aanbod verzamelen wij samen met jou de benodigde gegevens voor de geldverstrekker en wordt een taxateur ingeschakeld om de waarde van jouw woning te taxeren.

4. Passeren van de hypotheek

Als alle documenten zijn aangeleverd en goedgekeurd door de geldverstrekker, ga je naar de notaris. Daar zal de hypotheek, zoals dat heet, “passeren”. De notaris is als enige bevoegd om te zorgen dat het huis  aan de koper geleverd kan worden. Hiervoor maakt hij een notariële akte op. Het gaat dan om de eigendomsakte (overdrachtsakte) en de hypotheekakte.

5. Nazorg en beheer van de hypotheek

Als de hypotheek bij de notaris is gepasseerd dan is het hypotheektraject afgerond.  Je bent nu eigenaar van de woning. Heb je vragen over de hypotheek die je via ons hebt afgesloten? Veranderd er iets in jouw situatie ( bijvoorbeeld ander inkomen) en je wil weten wat dit betekend voor jouw hypotheek? Onze adviseurs staan altijd voor je klaar!

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91