Hoe kan ik profiteren van de lage hypotheekrente?

De hypotheekrente is laag. Profiteer jij daar al van? Het is slim om van tijd tot tijd jouw financiële situatie door te nemen. Is het tijd om actie te ondernemen, of kun je beter afwachten? Lacroix en Partners staat klaar om jou te adviseren, op basis van jouw persoonlijke financiële situatie maken we graag een plan op maat. Hoe ziet jouw situatie eruit?

MIJN HYPOTHEEKRENTE LOOPT DIT JAAR AF

Als jouw rentevaste periode binnenkort (bijvoorbeeld dit jaar) afloopt, kun jij profiteren van de huidige lage rente. De eerste stap? Vergelijk de actuele hypotheekrentes eens met jouw huidige rente. Misschien is het interessant om over te stappen naar een andere geldverstrekker? Of overweeg om jouw rentepercentages wat langer vast te zetten. Zo heb jij nog jarenlang profijt van de lage hypotheekrente!

MIJN HYPOTHEEKRENTE LOOPT VOLGEND JAAR NOG NIET AF

Ook wanneer jouw rentevaste periode voorlopig nog niet afloopt, kun jij wellicht al profiteren van de lage rente. Hoe? Door jouw hypotheek over te sluiten of gebruik te maken van rentemiddeling. Twee opties waarmee jij jouw hypotheeklasten mogelijk flink kunt verlagen, met een leuke besparing tot gevolg!

REKENVOORBEELD

Stel: je hebt een hypotheek van € 200.000,- met een hypotheekrente van 4%. Je betaalt dan €8000,- aan rente per jaar. De hypotheekrente ligt nu veel lager – laten we uitgaan van een rente van 2%. Als je oversluit ga jij dus € 4000,- per jaar betalen. De helft! Mooi meegenomen, toch? Met de besparing moet je uiteraard nog wel de kosten compenseren, die je moet maken om je hypotheek aan te passen.

Benieuwd of jij van de lage hypotheekrente kunt profiteren? En of jouw vaste lasten dus omlaag kunnen? Vraag dan ons gratis ‘Zit ik nog goed?-gesprek’ aan. Dan bespreken we samen jouw mogelijkheden!

Maak direct een afspraak met één van onze financieel adviseurs.