hypotheek voor ondernemers

Hypotheek voor ondernemers

Je bent een zzp’er of ondernemer en je wilt een huis kopen. Als ondernemer werkt je inkomen anders dan een werknemer in loondienst. Een hypotheek voor zzp’ers wordt meestal berekend door een gemiddelde te nemen van je netto inkomen (winst) uit het bedrijf over de afgelopen drie jaar. Hypotheekverstrekkers nemen het gemiddelde van deze cijfers als jaarinkomen, om op basis hiervan de maximale hypotheek te berekenen.

Doordat je inkomen maandelijks kan wisselen, heb je bij je hypotheekaanvraag een Inkomensverklaring ondernemer nodig. Sommige banken stellen de Inkomensverklaring zelf op, andere laten dit bij een externe partij te doen.

Welke informatie hebben wij van je nodig?

Het is verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met het verzamelen van de benodigde documenten. Een aantal documenten hebben we altijd nodig. En per situatie hebben we ook aanvullende documenten nodig. Zo maakt het uit hoe lang je al actief bent als ondernemer en in welke ondernemingsvorm je onderneemt. Onze adviseurs bespreken met je welke gegevens we precies van je nodig hebben.

Om het inkomen uit onderneming te bepalen hebben we minimaal de volgende gegevens nodig:

  • Jaarcijfers van je onderneming over de afgelopen 3 jaar
  • Aangifte inkomstenbelasting over de afgelopen 3 jaar
  • Actueel uittreksel Kamer van Koophandel

Wil je meer weten over de mogelijkheden die jij als ondernemer hebt? Neem contact met ons op, telefoonnummer 046-8507491.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91