Hypotheekbeschermer

Hypotheekbeschermer

Wat is een hypotheekbeschermer?

De Hypotheekbeschermer is voor eigen woningbezitters in loondienst. Als je wilt voorkomen dat je jouw hypotheeklasten niet meer kunt betalen bij arbeidsongeschiktheid sluit je deze verzekering af. Zodra je in de WIA komt, lost de Hypotheekbeschermer in één keer tot de helft van jouw hypotheek af. 

Aan het begin van de verzekering kies je welk bedrag je wilt aflossen op uw hypotheek bij arbeidsongeschiktheid. Je kunt een bedrag tot € 200.000 verzekeren, met een maximum van 50 procent van uw hypotheek bij aanvang.

Het verzekerd bedrag daalt maandelijks annuïtair met een percentage naar keuze tussen 1 en 8%. Dat betekent dat het uit te keren bedrag aan het begin van de looptijd beperkt afneemt en later sterker daalt. Welk bedrag je precies krijgt, is dus afhankelijk van het moment waarop je recht hebt op een WIA-uitkering.

Aan wie keert de verzekeraar uit bij arbeidsongeschiktheid?
Het verzekerd bedrag wordt door de verzekeraar uitgekeerd aan jouw geldverstrekker en deze lost het in op jouw hypotheek. De uitkering kan niet hoger zijn dan uw hypotheekbedrag op dat moment.

Wanneer keert de verzekering uit?
Als je een WIA-uitkering krijgt toegewezen. Jouw werkgever is wettelijk verplicht om jouw loon twee jaar door te betalen bij langdurige ziekte. Als je na twee jaar nog niet beter bent, gaat je uit dienst en komt je in aanmerking voor een WIA-uitkering van de overheid.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een hypotheekbeschermer? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91