inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je schade aan of verlies van spullen die je in je huis hebt, verzekerd. Dit zijn dus de spullen die niet vastzitten aan je huis, zoals tafels, stoelen en je televisie. Eigenlijk is de inboedel alles wat je bij een eventuele verhuizing mee kunt nemen. Zo hoort je keuken niet tot de inboedel van je huis, maar al het keukengerei wel.

Je bent niet verplicht deze verzekering af te sluiten. Toch heeft bijna iedereen een inboedelverzekering. Je spullen zijn veel geld waard, dus wil je ze goed verzekeren.

Een inboedelverzekering biedt dekking voor al je apparatuur, meubels, kostbaarheden en andere spullen in huis. Een verzekeraar keert alleen een vergoeding uit als de schade is veroorzaakt door een in de voorwaarden beschreven oorzaak. Voorbeelden hiervan zijn schade als gevolg van storm en diefstal.

Een inboedelverzekering biedt vaak tot een bepaald bedrag dekking, dit is de verzekerde som. Je kunt bij het afsluiten van een inboedelverzekering zelf de waarde van je inboedel bepalen. Deze waarde bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je premie: hoe hoger de waarde van je inboedel, hoe hoger de premie die je betaalt. Een handig hulpmiddel om de waarde van je inboedel te bepalen, is de inboedelwaardemeter. Bij het invullen van de inboedelwaardemeter is het van belang dat je de juiste waarde van je inboedel opgeeft. Geef je een te lage waarde op, dan heb je kans op onderverzekering. Het doorgeven van een te hoge inboedelwaarde kan ervoor zorgen dat je een te hoge premie betaalt.

In de polisvoorwaarden van een inboedelverzekering kun je alle informatie over deze verzekering vinden. In de voorwaarden legt de verzekeraar namelijk gedetailleerd uit waarvoor een inboedelverzekering wel en geen dekking biedt. Ook staat er in beschreven wat je moet doen in geval van schade.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een inboedelverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering voor jouw inboedel te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91