Nieuwe keuken of badkamer financieren | wat is de beste keuze?

Toe aan een nieuwe keuken of badkamer? Ga je spaargeld gebruiken of toch een extra hypotheek afsluiten?

Een nieuwe keuken of badkamer verhoogd jouw woongenot maar hoe betaal je de verbouwing? De goedkoopste manier van financieren is natuurlijk met eigen spaargeld. Als je het spaargeld over hebt, is dit een goede optie. Maar wat als volgende maand geld nodig hebt voor een andere auto, dan moet dat geld wel beschikbaar zijn. Een lening voor een nieuwe auto afsluiten is ongunstig. Voor een consumptief krediet betaal je een veel hogere rente in vergelijking van bij een hypotheek.

Een tweede hypotheek is aantrekkelijk door de lage hypotheekrentes van dit moment. Je kunt de hypotheekrente twintig jaar vastzetten tegen een hypotheekrente van nog geen anderhalf procent. Een tweede hypotheek heeft wel een groot nadeel. Je maakt namelijk hoge aanvullende kosten. De hypotheekadviseur brengt kosten in rekening en bijvoorbeeld de notaris ook. Door deze kosten is het vaak niet interessant om voor een verbouwing van een paar duizend euro een tweede hypotheek af te sluiten. Bespreek ook goed met de hypotheekadviseur wat de financiële consequenties zijn van een tweede hypotheek.

Wil je meer weten welke mogelijkheden er voor jou zijn met betrekking tot een tweede hypotheek? Neem contact met ons op telefoonnummer 046 – 850 74 91 of stuur ons een email  Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste hypotheek te vinden.