opstalverzekering

Opstalverzekering

Ben je van plan een woning te kopen of heb je al een koopwoning Dan wil de bank vrijwel altijd dat je ook een opstalverzekering afsluit. Je huis is namelijk veel geld waard. Stel dat je je hypotheek niet meer kunt betalen, dan kun je altijd nog het huis verkopen om je lening terug te betalen. Maar als het huis afbrandt, heeft de hypotheekverstrekker niets meer. Daarom willen ze dat je het huis goed verzekert. Een opstalverzekering dekt schade aan je huis veroorzaakt door brand, bliksem of storm.

Met een opstalverzekering verzeker je alle zaken die vastzitten aan het huis tegen schade en onkosten. Denk bijvoorbeeld aan een vastgespijkerde houten vloer, het badmeubel aan de muur van de badkamer of het dak van je huis. Je kunt de opstalverzekering uitbreiden met een glasverzekering.

Zorg ervoor dat je jouw opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je onderverzekerd bent, krijg je namelijk niet het complete schadebedrag vergoed. Het bepalen van de juiste herbouwwaarde is heel belangrijk. Om een idee te krijgen van de te verzekeren waarde in jouw situatie, kunt je een standaard herbouwwaardemeter downloaden. Deze waardemeter is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een opstalverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering voor jouw woonhuis te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91