overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je dat je nabestaanden financiële problemen krijgen als jij overlijdt. Als je een partner hebt en één van jullie overlijdt, krijgt de achterblijvende partner te maken met hoge kosten. Een overlijdensrisicoverzekering keert dan een geldbedrag uit. 

Als je een overlijdensverzekering gaat afsluiten moet je onder andere bedenken welk bedrag je uitgekeerd wilt krijgen bij overlijden, hoe lang je de verzekering wilt laten lopen én wat voor soort overlijdensrisicoverzekering het beste bij jouw situatie past. Er zijn drie vormen overlijdensrisicoverzekering, namelijk de Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering, Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering en de Annuitair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering ben je tijdens de gehele looptijd voor een vast bedrag verzekerd. Het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd blijft ook altijd hetzelfde.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt ieder jaar het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd. Dat dalende bedrag is altijd hetzelfde.

Annuitair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering krijg je aan het einde van de looptijd een lager bedrag uitgekeerd dan aan het begin.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een overlijdensrisicoverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91