uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering verzeker je jezelf tegen de kosten van jouw begrafenis of crematie. Als je overlijdt, betaalt de verzekeringsmaatschappij (een deel van) de kosten.

Het kan een rustgevende gedachte zijn dat jouw nabestaanden jouw uitvaart niet (volledig) zelf hoeven te betalen. En je hoeft je geen zorgen te maken of je voldoende spaargeld nalaat.

Soorten uitvaartverzekeringen

Jouw nabestaanden kunnen een bedrag uitgekeerd krijgen of de verzekering verleent één of meerdere diensten. Hieronder de meest voorkomende vormen van een uitvaartverzekering. Combinaties zijn ook mogelijk:

  • Kapitaalverzekering
    Bij overlijden krijg je een bedrag uitgekeerd waarmee jouw nabestaanden de uitvaart betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van de premie en de polisvoorwaarden.
  • Naturaverzekering
    Je ontvangt geen geld, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Veel verzekeringsmaatschappijen kennen een basispakket. Dit basispakket bevat de standaardonderdelen van een uitvaart. Je kunt daarnaast een aanvullende verzekering afsluiten voor extra mogelijkheden.
  • Koopsom uitvaartverzekering
    Je legt eenmalig een bedrag in bij de verzekeringsmaatschappij. Van dat geld wordt (een deel) van jouw uitvaart vergoed.

Wil je meer weten? Heb je hulp nodig bij het sluiten van een uitvaartverzekering? Loop gerust binnen op ons kantoor in Geleen of neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst en helpen je de juiste verzekering te vinden.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91