WelThuis Levensrente hypotheek

WelThuis Levensrente hypotheek

enmaal met pensioen wil je optimaal genieten. Ontvang je AOW? Heb je overwaarde op je huis en wil je dit geld uit de stenen halen? Of wil je een andere (levensloopbestendige) woning kopen? Als je de zekerheid wilt van vaste en betaalbare maandlasten, dan is de Levensrente hypotheek van a.s.r. misschien iets voor jou.

Geniet van je overwaarde met de Levensrente hypotheek

Als je met pensioen bent wil je genieten van het leven. Is de waarde van je huis hoger dan je hypotheek? Dan heb je overwaarde. Je bezit dan een flink vermogen, maar dit geld zit vast in je huis. Met dit geld kun je veel dingen doen. Bijvoorbeeld je woning verbouwen, een boot kopen, een mooie reis maken, zorg inkopen of misschien je kinderen financieel helpen. Of misschien voor groot noodzakelijk onderhoud aan je woning. Met de Levensrente hypotheek kun je de overwaarde opnemen tot 50% van de waarde van je huis. Zo haal je het geld uit je stenen en kun je je dromen realiseren.

Je hypotheek oversluiten

Met de Levensrente hypotheek heb je nooit meer zorgen over een rentewijziging of de naderende einddatum van je lening. De Levensrente hypotheek is een aflossingsvrije lening met een vaste rente en zonder einddatum. Je houdt dus dezelfde vaste lage lasten zolang je in je woning woont. Je kunt overwaarde verzilveren door een hogere lening te nemen, maar dat hoeft niet. Misschien wil je alleen je huidige lening oversluiten naar de Levensrente hypotheek vanwege de vaste lage rente. Ook dat is mogelijk.

Aankoop nieuwe woning

Wil je verhuizen naar een andere woning? Voor de aankoop van een woning kun je als AOW’er ook kiezen voor de Levensrente hypotheek, als de totale lening niet hoger is dan 50% van de waarde van je nieuwe woning. Dat betekent zorgeloos wonen in je nieuwe huis met de zekerheid van vaste lage lasten, zolang je in je woning woont.

Hoe werkt het?

  • Je betaalt je huidige hypotheek terug met een nieuwe hogere lening: de Levensrente hypotheek.
  • Je kunt kiezen voor een hogere lening, maar niet meer dan 50% van de waarde van je huis.
  • Het verschil tussen jouw huidige lening en je nieuwe lening, storten we – na aftrek van enkele kosten – op je bankrekening. Dit bedrag betalen we in één keer uit. Dit kan niet per maand of in delen.
  • Zo lang je in je huis woont, betaal je deze nieuwe lening niet terug. Je betaalt elke maand dus alleen rente over je lening.
  • Zo lang je leeft en in je huis woont, blijft deze rente hetzelfde. De rente staat levenslang vast.
  • Deze hypotheek kunt u niet meeverhuizen naar een andere woning. Als u de woning verkoopt, betaalt u deze – lening terug met de opbrengst van de verkoop. Als u dat wilt, kunt u daarna een nieuwe hypotheek sluiten voor een volgend huis. Daarvoor geldt dan de op dat moment geldende rente.
  • Om te kijken hoeveel je mag lenen, rekenen we met jouw nieuwe werkelijke maandlasten.

Meer weten? neem contact op met onze adviseur

Bel 046 – 850 74 91